Βασικές αρχές αδυνατίσματος

 

Να πίνετε το νερό που πρέπει, διότι είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για το χάσιμο βάρους , την αποβολή τοξινών και γενικότερα για σωστό μεταβολικό ρυθμό.

Να μετράτε πάντα το λάδι που χρησιμοποιείτε ( το λάδι είναι το πλέον θερμιδογόνο συστατικό )

Να ελέγχετε πάντα και πλήρως τα λιπαρά όπου και αν βρίσκονται ( είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε μια δίαιτα ).

Μακριά από τα κοινά αναψυκτικά ( ένα κουτί κοκα-κολα περιέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη διαλυμένη ).

Προσοχή στο αλκοόλ δεν σας βοηθά στο χάσιμο περιττού βάρους ( σε ειδικές περιπτώσεις να προτιμάτε λευκό κρασί ).

Προσοχή και στο ψωμί , ειδικά το λευκό είναι καθαρά αλεύρι πλήρως επεξεργασμένο και το μόνο που προσδίδει είναι θερμίδες ( να προτιμάτε το ολικής αλέσεως ή σικάλεως που εκτός των άλλων έχει και φυτικές ίνες άκρως απαραίτητες στη διατροφή μας ).

Η τακτική παρακολούθηση από διαιτολόγο είναι επιβεβλημένη και για την αλλαγή της δίαιτας και ειδικά όταν θα έχετε ξεφύγει από το πρόγραμμα της εβδομάδας ή όταν παρ' όλη την προσπάθεια που κάνετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αργεί.

Η αίσθηση της στέρησης είναι ίσως ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους της αποτυχίας μιας προσπάθειας. Η καλή ψυχολογική κατάσταση και η συνεχής επαφή με τον διαιτολόγο είναι σίγουρα ο κυριότερος σύμμαχος...

 

Ο διαιτολόγος σου 
Ζιώγας Ιωάννης

Καταχωρήθηκε στο Άρθρα-Συμβουλές

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΜΙΝΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Ζιώγας Ιωάννης ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου ( ως ελεύθερος επαγγελματίας ) από το 1997 μέχρι και σήμερα..

Επικοινωνία
Ηρώδου Αττικού 2 Χαλάνδρι
Αττική  15233
Σταθερό: +30 21068 15403
Κινητό: +30 694 5877653
Email: ziogasdiet@gmail.com